åter / zurück / back åter Perlmodell logo  

Länkar till fina Perlmodeller

Jag presenterar här nedan en lista över fina byggen av Perlmodeller. Alla bilder på sidorna som länkarna visar till har sänts in av kunder som är nöjda med sina byggen och vill visa upp dem för andra. Jag raggar inte själv efter detta material utan tar endast upp det som byggaren har tipsat om. Foton på specifika modeller finns precis som tidigare presenterade på respektive modells sida, eller så lägger vi nu in en länk till en ny sida med bilder och kanske någon presentation av modellen.
   Har du också ett bygge på gång som du är nöjd med och vill visa upp, sänd oss foton och någon text om modellen, och kanske en länk till en sida där din modell redan finns.
 
Bengt Nyhlén har uppdaterat sitt Gb-bygge med nya detaljer, den är byggd av en G5-byggsats 015.
 
Lasse Sjölund visar sitt fina kylvagnsbygge en modell av byggsats litt Hs 053.
 
Anders Steen visar bilder från sin väldigt fina anläggning och av sina otroligt tjusiga modeller från Ystad-regionen.
Resgodsvagn från YJ, Ystad-Eslöfs Järnväg.
Sockerbetsvagnar och annat fint från Anders YJ-bana.
YJ-lok nr 3 - ren foto- och modellbyggarkonst, byggt av en byggsats till Sa-loket, artikel nr 101.
YJ-lok nr 5 - suverän modell, byggt av en byggsats till W2-loket, artikel nr 061.
 
Björn Jansson visar några intressanta F- och G-vagnar han byggt, och han beskriver även bygget och listar delarna han använt.
HNJ litt F3 och BJ litt G4.
 
Signaturen Mika visar här en mycket intressant bildsvit på sin pågående ombyggnad av en SJ A8, kanske mer känd som BJ H3s, en modell som kom 1991, som ett samarbete mellan Philotrain (Holland), NMJ (Norge) och Perlmodell, den tillverkades av Samhongsa (Korea), endast som färdigmodell.
Där finns även en "pausbild" på SMJs A6-modell, ett Mikabygge att njuta av i väntan på mer bilder från A8-revisionen.
 
Sven-Erik Ceder har skickat mig bilder på sin fina T23 modell som han knåpat ihop. Han är ganska nöjd med resultatet och det har han all anledning att vara.
 
Jörgen Svensson har byggt ett antal TGOJ lok utifrån befintliga Perlmodell byggsatser, kolla bara vad som kan göras om man bara vill (och kan!).
 
Bengt Nyhlén visar upp ett fantastiskt tåg med vagnar från 193040-talet dragna av den suveräna modellen av A8-loket, som ett av tågen på SJ-spåret på MMJK, Malmö Modelljärnvägsklubb.
Perl's boggievagnar
 
Lars Nilsson har som så många gjort ett helt tokbra reportage av sitt bygge av flera olika sekelskiftesvagnar (jag talar alltid om det föregående sekelskiftet dvs 1800 till 1900-tal) där finns dessutom många bra kommentarer.
http://www.modellrallaren.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10265

 
Jörgen Svensson har en helt fantastisk samling av sekelskiftesvagn Bo3 som han byggt i originalutförande från det föregående sekelskiftet. Sidan är nu uppdaterad med bilder och reportage från ett av byggena, målningen och märkningen. Men här är en länk om man vill se alla hans suveräna byggen och läsa andras djupt imponerade kommentarer. Kul.
 
Kolla på byggen från en sann entusiast, Lasse visar massor av fina saker, inte bara Perlmodeller! http://loktok.blogg.se/index.html
 
En Sa-modell byggd av Martin Nilsson som MSJ nr 34, se också Sa loket artikel 101. Martin har lagt ut ett fint byggreportage på nätet som går att se här:
 
För att kolla originalen till modellerna ovan, gå till http://www.tugboatlars.se/Cc.htm
 
     
åter /zurück / back åter    
Per E Lindgren Telefon e-mail
Sandavägen 1 C, S-147 71 Grödinge, Sweden +46-(0)73 62 62 097 per@perlmodell.se