åter / zurück / back åter / zurück / back

PerlAktuellt logo

 
 
Byggsatser som kommer att tas bort ur sortimentet kommer att listas
under en sådan rubrik så länge de finns kvar till försäljning.

Kolla därför i första hand vilka modeller det gäller under respektive typ av byggsats,
dvs. lok/motorvagnar, personvagnar eller godsvagnar.

 
2018 året kommer att innebära stora förändringar. Under hösten har de flesta byggsatserna sålts ut och det som återstår kommer att utgå så snart de sålts. Något nytt är inte att räkna med. Tillbehörssortimentet blir tills vidare tämligen oförändrat. Lokalen jag haft i Segersjö håller på att avslutas och flytten därifrån är mycket jobbig, det är otroligt vad man samlat på sig under årens lopp. Mycket nostalgi som går i soporna.

Modellkatalogen, finns på hemsidan.
Prislista finns som pdf-fil (20 kB).
   
Tillbehörskatalogen finns på hemsidan.
Prislista finns som pdf-fil (25 kB).

2017 / 2018 tyvärr klarar jag inte löftet från november pga en ganska allvarlig sjukdom som plötsligt drabbade mig. Kommer att hämta mig men det kan dröja ett tag.
Under tiden vill jag önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

November 2017 årets mässa / marknad blir Hjulmarknaden i Solna, tyvärr så strular det till sig med leveranser av delar från mina leverantörer. En av mina favoritgjutare har lagt ner verksamheten och pensionerat sig. Han har överlåtit allt på en kollega i sitt närområde och mina gjutformar likaså. Har beställt från honom men hittills har inget hänt, väntar med spänning på en reaktion och ett resultat.
För att ytterligare höja upp detta, har en av mina ets-leverantörer nu börjat konstra med att ifrågasätta mina etsoriginals kvalitet. De har fungerat klanderfritt i många år, så det kommer att lätt klaras ut, men fördröjer leveranser.
De beställningar jag får kommer att effektueras så snart det är möjligt.

November 2016, årets Mässa / Marknad på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mer info i pressen. Kom och kolla, där blir massor av sevärdheter. Jag har med mig en mängd tillbehör för modellbyggare. Nu också en mängd färdigbyggda modeller om jag säljer, läs mer på hemsidan.

Nordens största MJ-mässa, tveklöst. Nu kan den inte bli större, ni som inte kom dit kan jag bara beklaga.

Ett nytt konto för betalningar via Nordea finns nu. Det är 3010-00 22979. Använd det om du vill betala via Nordea.

November 2015 en nyhet till är den på Hobbymässan presenterade klockisolatorn, önskad av många.
Tillbehörssidan, best nr 4-001.

November 2015 årets Mässa / Marknad på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mer info i pressen. Kom och kolla, där blir massor av sevärdheter. Jag har med mig en mängd tillbehör för modellbyggare.

Nordens största MJ-mässa, tveklöst. Nu kan den inte bli större, ni som inte kom dit kan jag bara beklaga.

November 2014 årets Mässa / Marknad på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mer info i pressen. Kom och kolla, där blir massor av sevärdheter. Jag har med mig en mängd tillbehör för modellbyggare.

Oktober 2014 Ett supersnyggt bygge av Lasse Sjölund, Xoa4 best nr 082.

Mars 2014 En fin bild på en C4-modell har vi fått, se förstasidan. En nyhet är också Tillbehörskatalogen som nu finns i ny upplaga på nätet. Efter de tre år som gått sedan senaste katalogen är det inga stora förändringar, inte heller på prislistan, som också är ny.

Januari 2014 En nostalgitripp till Nürnberg och Spielwarenmesse, väldigt kul att återse denna jättemässa med alla utställare och massor av gamla bekanta efter tio år. Helt klart var att det inte är platsen för små-serietillverkare längre, den gamla tidens besök hos olika tillverkare m m som fanns där, är ett minne blott.

November 2013 Hjulmarknad lördag 30 november kl 1116 i Magasin 9 i Frihamnshallen.

November 2013 MJ-Hobbymässan på Älvsjömässan i Stockholm, 2–3 november, enastående med massor av besökare.

Oktober 2013 Nu fungerar beställningssidan igen

September 2013 Ett dataproblem har dykt upp. Det visar sig att flera beställningar som sänts in via min ordersida inte kommer fram. Har du gjort en beställning den vägen och inte hört något från mig. Slå larm, det är något knas på sidan.

Maj 2013 Flyttningen är avklarad och det mesta börjar komma i ordning och leveranserna har börjat komma i gång även om lagret är lite tomt, men det är påfyllning på väg.
Den nya postadressen finns nertill på sidan, allt annat är oförändrat.

Februari 2013 Min flyttning har nu blivit verklighet och börjar så smått rulla i gång. Det blir i princip inga leveranser under resten av februari och under hela mars. Jag kommer att återkomma med ny postadress när det är aktuellt. Dator, e-post och telefon blir oförändrade.

December 2012 Varför dröjer det så länge innan beställningen blir levererad, undrar många numera. Jo, det finns en mycket enkel förklaring, som tyvärr kommer att gälla hela vintern-våren. Det är så att vi är i full gång att sälja vårt hus och i stället köpa en lägenhet. Denna ska i viss mån renoveras innan vi kan flytta dit.
   Detta är bara en liten förklaring för leveranstiderna och det lär bli värre framöver, men i vår hoppas jag komma i kapp.

Mars 2012 Nu har återigen en piratkopierad etsplåt dykt upp på marknaden, fotad så att det ger sken av att vara en PERL-produkt. Det är det inte och liksom jag tidigare gjort så avråder jag bestämt från att köpa den. Att som här kopiera min bygganvisning är ju enkelt, men det blir inte en Perl-produkt för det. Firman som har marknadsfört den ägnar sig åt dylik verksamhet.

Februari 2012 Länge efterlängtad, åtminstånde av mig, är den nya m.07 boggien. Den borde väl egentligen heta modell 1907. Konstruktionen är faktiskt mer än 100 år gammal. Modellen är klar och leveranser kan börja under mars månad 2012. Den finns under Grupp 8-3 i Tillbehörskatalogen.

November 2011 Som alla säkert märkt har jag avslutat produktionen av främst tyska, belgiska, luxemburgiska och franska modeller, men bara de som direkt härrörde från den "tyska" produktionen. Kvarvarande "tyska" byggsatser kommer att utgå så snart lagret är tömt.

Maj 2011 Tillbehörskatalogen är uppdaterad med en ny ventilator se grupp 4-3 och ett par nya / omarbetade drivningar, som nu beställes direkt från Tumba Lokstation, Sture Holmberg.
Kolla grupp 10 för bilder och information.

27 januari 2011 på morgonen dog Bo Ekmark, känd av de flesta som Bosse Hobbyteknik på Upplandsgatan. Han led svårt i sviterna av en stroke han fick i höstas och troligen fick han denna morgon en till i sömnen, tillräckligt kraftig för han inte skulle vakna. Svensk MJ-hobby lider en svår förlust då Bosse var en föregångare på många sätt, hans kunskap om modellers utrustning, om alla tänkbara tillverkare av tågprylar och hans mässingsplåtar är spridda inte bara i Sverige utan över hela Europa.

En av mina leverantörer av mässing gjutdelar har kastat in handduken, han pensionerar sig och lägger ner sin firma, sorgligt då jag hade en del attraktiva delar i produktion hos honom. Nu har jag fått kontakt med en annan gjutare som är beredd att ta över formarna, verkar lovande. Han har gjutit ett par delar tidigare och håller hög kvalitet. Han har en egen produktion av modelltåg, främst i skala "0" och "1", jag ser fram mot detta samarbete.


åter /zurück / back åter /zurück / back    
Per E Lindgren Telefon e-mail
Sandavägen 1 C, S-147 71 Grödinge, Sweden +46-(0)73 62 62 097 per@perlmodell.se