Åter
 

Fotografier av kunders hembyggen

101 Sa-lok med C4-vagnar på MMJK

Ett foto från Bengt Nylén. Det är S 938 + C4 1602 + C4 1773 + CF4 2411. Bilden är tagen på MMJKs anläggning på station Wilseleda. Sa-loket är utrustat  med skala-koppel, TB-loppel, mässingssiffror på skorsten samt MP-löphjul. Gasflaskan är en mindre modell än den medföljande. Loket drar två stycken C4-vagnar 037 och en CF4 som är byggd av en VVA-plåt.
 

En kunds samling av Sa-modeller
Ett foto av en samling Sa-lok insänt av en entusiastisk byggare. Han skriver bl a att han är mycket belåten med loken, lite jobbiga att bygga, men det glömmer man när de är färdiga. Foto Stig Johansson.
 
Sa modell från Anders Steen
Ett lok som Anders Stèen byggt och fotograferat för en artikel i tidningen Tåg nr 5/99. Det är en omfattande och rikt illustrerad artikel där Anders berättar hur han byggde en modell av Ystad-Eslöf Järnvägars nr 3 utifrån en byggsats av Sa-loket.
 
Modellen byggd som TGOJ litt S3
En Sa-modell byggd som TGOJ S3. Beskrivning och lista på nödvändiga delar finns i bygganvisningen som medföljer byggsatsen. Lokbyggaren vill inte skylta med sitt namn, men fotografen Lars-Gunnar Fredriksson kan intyga att det är en fin modell.
 
 
En Sa-modell byggd av Martin Nilsson som MSJ nr 34. Bilderna ovan visar slutresultatet. Martin har lagt ut ett fint byggreportage på nätet som går att se här: http://www.svensktmjforum.se/forum/forum_posts.asp?TID=1797&PN=1
     
Per E Lindgren Telefon e-mail
Sandavägen 1 C, S-147 71 Grödinge, Sweden +46-(0)73 62 62 097 per@perlmodell.se