Åter
Perl-logo    

 

Fotografier av kunders hembyggen

Modellfoto av T23, och några andra Perl-modeller, B Tiberg

Från Birger Tiberg i Schweiz har jag fått denna bild på en fin T23-modell, ett fint bygge som här kompletteras med några andra Perl-modeller.
 

Modellfoto T23, A-ände
Modellfoto T23, B-ände, A Härdin
En nöjd Anders Härdin har sänt oss dessa bilder på sin T23, ett rasande fint bygge som blivit en mycket fin modell.
   
Modellfoto T23, B-ände, M Geuckler
Modellfoto T23, A-ände, M Geuckler
Från Michael Geuckler i Münster, Tyskland, har jag fått dessa bilder av en super-T23-modell. Han har försett loket med belysning med vita och röda lampor fram och bak, med 1,5 V konstantspänningsplatiner och en mikrolampa i varje lykta, ljuset skiftar med körriktningen. Kåpan har monterats så förebildsnära lågt som möjligt på underredet. Det gick genom att inte bygga in ram-plastdelen med el-kontakterna, istället har han monterat och isolerat strömavtagare på motorblocket (jag byggde för Märklin-systemet). Han berättar vidare att han såg en bild i Tåg 5/2003 med T23 och T21, där kunde man se skillnaden i lokens höjd. Han berättar också att kåpan är skruvad på bottenplattan, vilket gör det enklare med lackering och service för lamporna.
 
132 T23 byggd som Tp

Denna modell av en Tp har Torgny Nilsson byggt av en T23 byggsats. Kåpan är modifierad enligt anvisningarna i bygganvisningen, underredet är hembyggt med hjul och vevslängar från ett amerikanskt ånglok.

 

Per E Lindgren Telefon e-mail
Sandavägen 1 C, S-147 71 Grödinge, Sweden +46-(0)73 62 62 097 per@perlmodell.se