Åter
  föregående
nästa
 

Exempel på en bygganvisning

SJ litt CF4

108 SJ CF4, modellfoto animering
Bygganvisningarnas uppläggning är oftast gjord på följande sätt: En första sida med bild på modellen och kanske ett foto på förebilden, denna sida kan liknas vid respektive modells presentation här på web-sidan, i detta fall 108 CF4. En sida med några råd och tips med ritning och förslag på extra detaljering, alternativa utföranden och superdetaljering. Så följer en sida med en sprängskiss på korgen och underredet, med delarna numrerade i en lämplig arbetsordning. Numreringen hänförs till texten som kommer på följande sidor, som oftast startar med en beskrivning på korgen, följd av underredet. Flertalet personvagnar har inredning, på en sida visas en planritning över vagnens inredning med en skiss på soffornas konstruktion och en beskrivning av monteringen.
   De ritningar som visas i detta exempel på en bygganvisning blir inte i rätt skala (1:87) vid en utskrift, vilket de däremot är i den bygganvisning som medföljer byggsatsen.
 
CF4 modell i bara mässingen
Här ovan en bild på modellen av SJ-vagnen littera CF4 innan den blivit målad, den är byggd helt enligt beskrivningen som jag visar på följande sidor och enbart med delar som ingår i byggsatsen.
 
Per E Lindgren Telefon e-mail
Sandavägen 1 C, S-147 71 Grödinge, Sweden +46-(0)73 62 62 097 per@perlmodell.se